tel: +36702332203      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu

legjobbtársasok-blog

A Tiltott Sziget, Sivatag, és Fellegek társasjáték trilógia bemutatása

2020.03.30 18:17
A   Tiltott  Sziget, Sivatag, és Fellegek  társasjáték trilógia bemutatása

A társasjáték kategóriák közül a kooperatív, együttműködős játékokat nagyon kedvelik a vásárlók. Nem mindig van hangulatunk a játszótársunk ellen játszani, jó dolog néha együtt sikerre vinni egy küldetést, és együtt örülni a végén... 

Több ilyen játékot is tudok ajánlani, és még fogok is biztosan, most azonban egy trilógiára szeretném felhívni a figyelmedet, a kiadás sorrendjében : A Tiltott Sziget , A Tiltott Sivatag , és végül A Tiltott Fellegek.

Amennyiben még egyik sincs a birtokodban, ajánlom, hogy először a Tiltott Szigettel kezdjetek el játszani, aztán jöhet a többi...

A Tiltott Sziget játék célja, hogy a szigeten elrejtett kincseket ( számszerint négyet) felkutassunk, megszerezzünk, majd épségben távozzunk onnan. Az ősi kincsek név szerint: a Föld Szíve, a Szél Szobra, a Tűz Kristálya, és Óceánok Kelyhe. Lara Croft a Tomb Raider azonban most nem segít nekünk, :)  egymásra vagyunk utalva , együtt kell sikerre vinni a küldetést.

8-10 éves gyerekek mellé már nyugodtan beszerezhetjük , velük együtt játszva nagy élmény lehet az egész családnak. Kooperatív játék, ezért sokat kell gondolkodni, számolgatni, egyeztetni a lépéseket, egyszóval kommunikálni. A játék nagyon jó bevezetőnek a későbbi összetettebb, komplexebb játékmenetű kooperatív társasokhoz.

A játékszabállyal ismerkedhetsz itt:  sziget.pdf

Amennyiben sikeresen teljesítettük küldetésünket a szigeten, de még szeretnénk tiltott helyeken mászkálni, kincsek után kutatva, akkor irány a Tiltott Sivatag.

Ez a játék már egy fokkal nehezebb, komplexebb, de emiatt több élményt is ad. A szerencsére itt bizony szükség van, mert anélkül kudarccal végződhet a küldetés. A sivatagi vihar miatt a terep igen változatos, és épp emiatt nehezíti meg a dolgunkat. Amennyiben már többször is játszottunk vele, érdemes egy kicsit nehezebb fokozatra állítani a játékot, Elit vagy Legendás szintek beállításával. A játékidőre minimum 45 percet kell számolni, de ez meg is duplázható, attól függ mennyit gondolkodunk egy-egy döntés előtt. 10 éves gyereket már nyugodtan be lehet vonni a játékba.

Játékszabályt itt olvashatod: sivatag.pdf

A  sorozat legfrissebb darabja : a Tiltott Fellegek

Ebben a kihívásban egy űrállomás felé vesszük az irányt, az Éghajóra. A játék célja, hogy az állomáson felfedezzük az indítórakétát, majd összerakjuk az indítószerkezetet, és végül, ahogy már megszokhattuk, épségben elhagyjuk a helyszínt, mielőtt az űrvihar megérkezik. A kihívás a Tiltott Sivatagnál  valamivel nehezebb, a játékidő is ezáltal több, kb. egy órát minimum rá kell szánni,10 éves korú gyerekek már játszhatják, de először csak egy felnőtt bevonásával.

Játékszabály: fellegek.pdf

Díjak és jelölések: ( A legelső, vagyis a Tiltott Sziget díjai)
Az Év Játéka jelölés :2011. ,  A legjobb grafika: jelölt Golden Geek Awards 2010. , 

A legjobb gyerekjáték: nyertes Golden Geek Award 2010. , A legjobb családi játék :nyertes Golden Geek Awards 2010. , Mensa Select díj: 2010.

Megvásárolhatod itt: https://legjobbtarsasok.hu/Gamewright-https://legjobbtarsasok.hu/Gamewright-A-Tiltott-SzigetA-Tiltott-Sziget

https://legjobbtarsasok.hu/Gamewright-A-Tiltott-Sivatag

https://legjobbtarsasok.hu/Gamewright---A-Tiltott-Fellegek-tarsasjatek