tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu   

személyes átvétel: 1066. Teréz krt 58. ( udvarban) Borháló üzlet

térképlink:    

legjobbtársasok-blog

Bang! társasjátékok

2021.03.13 10:43
Bang! társasjátékok

Bang! társasjátéksorozat bemutatása

Bang! társasjáték, kártyajáték az egyik legnépszerűbb a western témakörben, már 2.000.000 fölötti eladott példánnyal.. Megálmodója egy olasz, római születésű fiatalember, Emilio Sciarra. Szinte biztosra vehető, hogy nagy rajongója lehet az olasz " spagetti western" műfajának, bizonyára kedvencei közt vannak Sergio Leone filmklasszikusai.

Bang! játékmechanizmusa: rejtett szereplős kártyajáték- amit minimum négyen lehet játszani-. A játék elején csak a seriff fedi fel kilétét , a többieket homály fedi.. ők az ellenfelei , mindenféle kétes vadnyugati alakok. 

A játékszabályok megtanulása azért egy kis időt igénybe vesz,mert a szimbólumokkal tisztában kell lennünk, először  érdemes egy próbakört játszani. Az ábrázolás, a design amúgy nagyon rendben van, erre is odafigyeltek a készítők, igazi vadnyugati hangulatot kapunk.

A játék kezdése előtt tehát a seriff kiléte ismert, a többiek titokban maradnak. Ezután a játékosok kisorsolják az ún. személyiségkártyákat. Ezek a kártyák jellemzik az adott karakter életerjét, extra tulajdonságait. Ezek nyílt adatok, a játékosok ismertetik egymással.

A játszma közben három cselekvést lehet végezni: laphúzás, kijátyzás, és lerakás. A kártyapakli kártyái két csoportba oszthatóak: a 1. barna szegélyű lapok- kézből kijátszott lapok, hatásuk azonnal érvényesül. 2. kék szegélyű kártyalapok- a játékos maga elé helyezi az asztalra, a hatása addig van érvényben amíg ott van.

A játék sava-borsát tehát ezeknek a kártyáknak a kijátszása, variálása adja. A  "sör" kártyával életerőt kapunk, a " bang" lappal egy játékostársunkra lőhetünk, ő azonban egy " hordó" lap birtokában fedezékbe vonulhat. A " Dinamit" kártyával pórul járhatunk, ha pont nálunk robban, egyből 3 életerővel csökken az erőnk. A " saloon" kártyával meg mindenki jól jár: plusz egy életerő.., a " börtön" kártyával egyik játékostársunkat inaktiváljuk egy körre, a seriff azonban kivétel. A " Duell" lap párbajra hív, ilyenkor dobálgatjuk a "Bang" lapokat, de valakinél el fog fogyni..és akkor kampec.

Összegezve: 

Az egyik legjobb partijáték sorozat a Bang!, nálunk már -az alapjátékon kívül- 7 verzió is elérhető, így aki ráérez erre a játékra, az a kiegészítők beszerzésével, hosszú ideig tud még játszani, még akkor is, ha csak egy partner van a láthatáron, mert ilyenkor a "Párbaj" verziót kell elővenni, ami kifejezetten két fő részére lett kitalálva.

Játékszabály videót megnézheted itt:  játékmenet bemutatása

Bang! összes verzióját megnézheted itt:  Bang! összes verzió