tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu

legjobbtársasok-blog

Melissa&Doug kreatív és fejlesztőjátékok

2020.03.10 09:00
Melissa&Doug  kreatív és fejlesztőjátékok

Kifejezetten kedvelem az olyan sikertörténeteket, amelyek a nulláról indultak, legtöbbször egy kis szobából vagy garázsból.

 Ez utóbbira a legismertebb Steve Jobs története , de Bill Gates is hasonlóan indult , ha jól tudom a Windows egy repülőút alatt "született". Maradjunk azonban a játékgyártók világában, hiszen itt is találunk hasonló történeteket.

Egyik korábbi írásomban bemutattam a DJECO cég történetét, ami nagyon hasonló bizonyos értelemben a Melissa&Doug sztorihoz. Az előbbi történet egy nagyon kreatív francia hölgy nevéhez köthető, az utóbbi viszont egy házaspár - Melissa és Doug Bernstein- nevéhez kötődik.

24 évesen kötötték össze az életüket, házastársak és üzleti partnerek lettek. Ekkor 1988-at írtunk, és nyilván még ők sem sejtették, hogy valami olyan üzletbe vágnak ,ami az egész amerikai játékiparban példa értékű lesz.

Kreatív és fejlesztőjátékokon dolgoztak , elsősorban puzzle, kirakós termékeket fejlesztettek. A cég , a férj, Doug apjának garázsában kezdte el tevékenységét. A munka mellett a családalapításban is jeleskedtek, két gyermekük született, Brendan és Ilana. A játékok tesztelése is megoldódott ezzel.

A kitartó munka, az elhivatottság , a kreatívitás  előbb-utóbb meghozza az eredményt. Minden sikertöténetet egy nagy "durranás" indít el, így volt ez az ő esetükben is : " Funny Farm Puzzle" a termék neve, ami elindította céget a csillagok felé...Ez egy puzzle, de az elemei , a kis állatfigurák nem sima kartonpapírból voltak, hanem fára ragasztott kis "szőrős" , plüss borítású elemekből álltak.

 

Innentől már nem volt megállás, újabb és újabb ötletekkel rukkoltak elő. A filozófiájuk: olyan játékokat tervezni, amelyekkel a gyermek felfedezi a saját kreatívitását, tehetségét , és megmozgatja a képzelőerejét.

Termékeiket magas minőségi kontroll alatt gyártják, szinte minden fából készül, műanyagot nem használnak. A fantázia, a  kreatívitás, az elhivatottság, az igényes, prémium kategóriájú anyagok használata tehát Amerikában is meghozta sikert , mint Európában a Djeco esetében...A privát életükben is történtek további sikerek: még négy testvér érkezett Brendan és Ilina mellé, így lettek egy szép nagy nyolctagú boldog családdá. Mint a mesében..

Vajon annak idején a papa garázsában felmerült bennük,hogy az amerikai piacon játékeladásban a Disney-vel egy kategóriában lesznek? Aligha....De mégis így lett. 

 

Ha szeretnél többet megtudni róluk, akkor katt ide  https://www.melissaanddoug.com/our-history.html