Ticket to Ride : New York társasjáték ismertető

Ticket to Ride : New York társasjáték ismertető

A  Ticket to Ride: New York társasjáték bemutatása

A Ticket to Ride az egyik legnépszerűbb családi társasjáték sorozat. Magyar nyelven a Ticket to Ride Európa, az Első utazás és a New York verziókat lehet jelenleg beszerezni.Az idegen nyelvű változatok, a London, Germany, Nederland, Poland, illetve Afrika, Svájc, India térképkollekciókat tartalmazzák. ( ha ezekkel szeretnél játszani, jelezd felénk, beszerezzük.)Ezekkel ugyanúgy tudtok játszani,mint a magyar nyelvű változatokkal, mivel csak a városok nevei szerepelnek a játékokban, egyéb szöveges tartalom nincsen.

Ebben a posztban New York-i verzióról írok.

A Ticket to Ride- New York a 60-as évek Amerikájába kalauzolja a játékosokat.

Ez a játék abban különbözik a többitől, hogy itt egyetlen városban kell építgetnünk, és vasúti sínek helyett városi útvonalakat kell létrehoznunk, és a vonatkocsik helyett 15 db taxit kapunk a játékhoz. Mivel kisebb a játéktér, kevesebb és rövidebb útvonalat tudunk létrehozni, így a játékidő is kevesebb,( kb. 15-20 perc) így olyan játékostársakkal is játszhatjuk , akik nem ismerik a játékot. A szabályokat 5 perc alatt el lehet sajátítani.

Az előkészületek után kezdődhet a parti: a játékosok egy körben három cselekvés közül választhatnak- 1. húz egy célkártyát  2. útvonalat épít   3. járműkártyát húz.

Pontokat a megépített útvonalak hosszának arányában kapunk, illetve jutalompont jár a célkártyákkal elért célok után is. Amennyiben a kitűzött célokat nem tudjuk teljesíteni, pontlevonás következik.

A játék utolsó köre akkor jön,ha egy játékosnak már csak kettő, vagy kevesebb taxija marad. Ekkor kerül sor a befejező körre, minden játékos számára. Ezután össze kell számolni a megszerzett pontokat, az nyer, akinek a legtöbb van...

Ez a társasjáték ideális gyerekekkel való együttjátszásra. Rövid a játékidő, egyszerűek a szabályok, élvezetes, jó partikat lehet játszani, és nem utolsó sorban kiváló kedvcsináló a többi komolyabb verzióhoz. 

A részletes játékleírásért kattints ide: tickettonewyork.pdf

A játékot megvásárolhatod itt: https://legjobbtarsasok.hu/spd/ASM34585/Ticket-to-Ride-New-York

 

 

                               

                                                    

  

Webáruház készítés