tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu   

személyes átvétel: 1066. Teréz krt 58. ( udvarban) Borháló üzlet

térképlink:    

legjobbtársasok-blog

Az év társasjátéka 2021. gyerektársasjáték kategória

2021.06.16 13:31
Az év társasjátéka 2021. gyerektársasjáték  kategória

" Spiel des Jahres 2021." gyerektársasjátékdíj nyertese: Dragomino: sárkánytojások nyomában.

 

A Spiel des Jahres ( az év játéka) az egyik - ha nem a- legrangosabb díj, amit társasjáték elnyerhet.

Három kategóriában hirdetnek nyertest, de nem egyidejűleg, most csak a gyerektársasjátékok nyertesét ismertük meg, a többi győztesre július közepéig várhatunk. 

Az első díj: az év társasjátéka, ez a játék kapja a klasszikus piros címert, logót : 

A második, az év "gémer társasjátéka", vagy eredeti nyelven: Kennerspiel des Jahres, egy szürkés logóval: 

A gyerektársasjáték díj nyertese pedig kék színű logót kap: 

Az idei győztes tehát - teljesen megérdemelten- a Dragomino lett. A szerzője:a francia származású Bruno Cathala már részesült elismerésben, hiszen a Kingdomino társasjáték megkapta a már említett kis piros címert, vagyis az év társasjátéka díjat 2017.-ben.( de az ő nevéhez fűződik még: a Five Tribes, a Kanagawa, a 7 csoda-párbaj, és a Mr Jack is)   A játékok mutatnak némi rokonságot, Dragomino, Kingdomino, mindkét játékban kis dominólapkákat kell elhelyezgetnünk a megfelelő szabályok szerint.

A játék kifejezetten kisebb gyerekeknek készült, már 5 éves lurkók is nagyon élvezik a játékot, mivel a dinók, sárkányok amúgy is kedvelt kis figurák, karakterek a gyerekek körében. Ebben a társasban a cél, sárkánytojások begyűjtése. A dominólapocskákat ügyesen kell elhelyezgetni a már lerakott elemek mellé, mert ha egyik oldaluk megegyezik, akkor egy kis sárkánytojás birtokosa lesz a játékos, és ez bizony pontot ér. A tojás azonban nem mindig tartalmaz kis sárkánybébiket, így akár pórul is lehet járni..De aggódalomra semmi ok, mivel ebben az esetben a játékos megkapja az anyasárkányt, így a következő fordulóban ő lesz az első.

A játék tehát egy egyszerű, nagyon élvezetes, könnyű kis társasjáték, ami után már könnyebb lesz a komolyabb Kingdominóval is játszani.