tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu

legjobbtársasok-blog

Dixit más társasjátékok kártyáival? Lehetséges!

2021.04.19 12:08
Dixit más társasjátékok kártyáival? Lehetséges!

Lehet-e más társasjátékok kártyáival Dixitet játszani? 

A Dixit társasjátékcsalád megjelenése, és mai napig töretlen sikere egy új társasjáték kategória megszületését erdményezte: az asszociációs, kommunikációs társasjátékok kategóriáját.

A Dixit sikerén felbuzdulva sorra jöttek és jönnek az újabb és jobbnál jobb társasjátékok. A kategória rajongói pedig felfedezték, hogy bizonyos játékok kártyái nagyon  "hajaznak" a Dixit kártyákra, így rögtön jött a kérdés: lehet-e esetleg ezeket keverni a Dixitével. A válasz pedig, hogy természetesen lehet. Most három olyan társasjátékot ajánlunk, amelyek kártyáit elnézve bizony az az érzésünk támadhat, hogy ezek valamelyik Dixit verzió paklijából lettek kivéve. Azt azonban nem árt tudni, hogy a kártyák mérete is csak hasonló, nem egyezik meg teljesen a Dixitével, de ez a játékélményt nem befolyásolja.

Viszont van előnye is a dolognak...ha megvesszük ezeket a társasokat, akkor egyből két játékot is tudunk játszani.

Az első ilyen játék a MysteriumEgyedülálló hangulatú, kooperatív, dedukciós-asszociációs játék! Bízz a szellemben, hallgass az ösztöneidre, és oldd meg a rejtvényt! Nézd csak a kártyákat!

 

A Múzsa: sugallatok a következő...a hivatalos ajánló, leírás pedig: " A lapok fantáziavilága felidézheti bennünk a Dixit élményeket, azonban itt változatosabb és kreatívabb megoldásokat kell eszközölnötök. Itt lépnek képbe az Ihlet kártyák, amelyek a játék másik elemét képzik. " ...és így néznek ki:

A harmadik játék a: Detektív KlubMegfigyelés és elterelés, rengeteg lehetőség és gyönyörű kártyák - ha a képes asszociáció a te műfajod, és bejönnek azok a parti játékok, amikben blöffölni kell, akkor ne is keress tovább..