Robbanó cicák partijátékcsalád

Robbanó cicák partijátékcsalád

Cicák és robbanások egy bolondos kártyajátékban...

A Robbanó cicák, -eredeti nyelven: Exploding Kittens- kártyajáték, partijáték a 2015.-ös megjelenése óta a legnépszerűbb, legtöbbet eladott társasjátékok közé tartozik. Az alkotók a társasjáték rajongók oldalára a Kickstarterre tették fel a játékötletüket, amit a népes szakértő közönség annyira jónak talált, hogy 8.5 millió dollárt dobtak össze a játék kiadásának megvalósítására. A befektetés busásan megtérült, hiszen már több, mint 10.000.000 eladott példánynál tart a játék, ami nemcsak a nagyon eltalált játékmenetnek, hanem az egyedi illusztrációknak, design-nak is köszönhető.

A játék az orosz rulett "játékszabályára" emlékeztet, azt a "játékot" a legtöbben csak egyszer játszák életükben, ezt viszont ahányszor csak kedvünk támad.

A lényeg, hogy a játékosok egymás után felváltva húznak az 56db-os kártyapakliból egy kártyát, ám valaki előbb-utóbb egy robbanó cicásat húz, ami számára a játék végét jelenti. Az a játékos nyer aki a végén egyedül marad. Nagyjából lenne ennyi a játék...de mégsem ilyen egyszerű. A robbanást meg lehet akadályozni  különféle kártyák segítségével: Pl. 6db hatástalanító kártyát tartalmaz a pakli, ezt kijátszva nem robbansz fel. Ezenkívül van még 5db Nope kártya, ugrás kártyák, támadás, szívesség, újrakeverés, és jövőbe látás kártyák, amik mind a robbanó cicás kártya felhúzásának esélyeit csökkentik. Mindössze 4 db robbanó kártya van a pakliban, de a játékosok folyamatosan húznak, így a lapok száma csökken, a robbanás esélye pedig arányosan nő.

A játékot 2-5 fő játszhatja, 7 éves kortól már bátran meg lehet próbálni, a játékidő pedig mindössze 15-20 perc. 

A játék sikertörténete azonban még nem ért véget, sőt igazán most indul be a biznisz..

Az alkotók készítettek egy bővített verziót is, ami már nagyobb társaságoknak is lehetővé teszi a játékot. A Robbanó cicák-Partipakk már 120 db kártyát tartalmaz, és akár 10 fő is játszhatja.

Berobbanó cicák néven készült egy kiegészítő, amely 20 db kártyát ad hozzá az alapjátékokhoz.

Nem mindenki cicarajongó, ezért kiadtak egy minyonos verziót, a népszerű animációs figurákkal Robbanó Minyonok címmel. Ez a játék 72db kártyalappal készült.

Léteznek emberek, akik a zombikat kedvelik, nekik a Zombicicák verzió ideális választás lehet. A zombicicák tudnak valamit, amit az átlagos cicusok nem: visszatérnek a halálból..és ez a tény alaposan feldobja a játékot.

A Robbanó cicák-Menny és Pokol játékban már Armageddon, világvége is van, sőt egy macskaisten is, ez a verzió új kártyákat, és némileg megváltoztatott játékmenetet tartalmaz.

A felnőtt 18+-os partijátékok manapság nagyon keresettek, így logikus, hogy készült egy ilyen játék is, ez a legújabb tagja a robbanós játékcsaládnak. Címe: Robbanó cicák: NSFW 

A játékmenet, a szabályok megegyeznek az eredeti játékkéval, egyedül a kártyák illusztrációja az ami egyedi, kifejezetten felnőtteknek való, ezért kapott 18+-os besorolást.

Összegezve: Robbanó cicás játékokból már egész kis kollekció jött össze, mindegyik jó választás, garantált a jókedv, kacagás, igazi társasági mulatság. Az alábbiakban megnézheted őket közelebbről:

 

 

Webáruház készítés