tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu   

személyes átvétel: 1066. Teréz krt 58. ( udvarban) Borháló üzlet

térképlink:    

legjobbtársasok-blog

Vadnyugati legendák társasjáték bemutató

2020.02.19 08:54
Vadnyugati legendák társasjáték bemutató

Volt egyszer egy vadnyugat, Hét mesterlövész, A  Jó a Rossz és a Csúf ...több mint 50 éves klasszikus westernfilmek, alapművek. A  műfaj napjainkban már nem annyira divatos, de a téma örök. Épp ezért örvendetes, hogy a western rajongóinak is készült egy nagyszerű társasjáték, amivel kicsit felidézhetik a fent említett filmek hangulatát.

A játék kiváló játékélményt nyújt, nem véletlen ,hogy pár díjra is felterjesztették:

2018 Golden Geek Best Thematic Board Game Nominee
2018 Cardboard Republic Immersionist Laurel Winner

A  játékban a vadnyugat ismert figuráit személyesíthetjük meg, lehetünk békebírók, vagy akár mindenre elszánt banditák is. A karakterünknek megfelelő cselekedeteket hajthatjuk végre: rabolhatunk bankot, párbajozhatunk, bölényeket terelgethetünk, pókerozhatunk, vagy békebíróként letartóztathatunk banditákat.

A karaktereknek saját kezdő helye, felszerelése és egyéb extrái vannak. Miután mindenki felkerült a térképre, megnézzük ki milyen jellemmel rendelkezik. Vannak akik, először semlegesek és tetteik határozzák majd meg őket, de van, aki már a játék elején a Marshal vagy a Wanted táblázat bizonyos helyein indul.

A játék 3 fő fázisból áll:

  1. Kör kezdete
  2. Akciók
  3.Kör vége
A körünk elején választhatunk, hogy 2 pókerlapot kérünk, 1 pókerlapot és 10 dollárt vagy 20 dollárt.

A körünkben 3 akciót hajthatunk végre az alábbiak közül bármely sorrendben és kombinációban:  1.Mozgás (2 területnyit alapesetben, hátassal növelhető)
2.Harc egy másik játékos ellen
3.Helyhez kötött akció (bank, ranch, kabaré, bánya, vonatállomás, stb)
4.Akció pókerkártya kijátszása

A körünk végén az alábbiakat kell elvégeznünk:

Megnézzük teljesült-e valamelyik eseménykártya feltétele
Ledobunk 5 lapig a kezünkből (-1 lap minden sebesülésért)
Ha bűnözők vagyunk, megkapjuk a megfelelő LP-t a táblázat alapján
Ha elértük a játék végéhez szükséges LP-t, befejezzük az adott fordulót és még egy fordulóig tart a játék.
A következő játékos köre jön. 

 A játékban pókerkátyák döntenek el sok helyzetet. Ez remekül illik a vadnyugati témához, de nem csak a kártyák értéke számít. Mindegyik kártyának van képessége is, amik 3 kategóriába sorolhatók (Akció, Bónusz és Reakció). Az Akció kulcsszóval rendelkezőeket a saját körünkben egyik akciónkként tudjuk használni, elég erős képességekkel bírnak. A Bónusz automatikusan megtörténik, ha kijátszod a kártyát a megfelelő helyzetben. A Reakció pedig feltételhez kötött kijátszáskor ad valami extrát játékosának.

Konkrétan pókert is játszhatunk a játékban, amibe azok a játékosok, akik ugyanabban a városban vannak is beszállhatnak, de játszhatunk a “játék” ellen is. Akárhányan játszunk, a saját kezünkből választott 2 lapból és a közös húzópakliból felcsapott 3 lapból kell a legjobb pókerkezet kihoznunk, hogy nyerjünk, ami igencsak kifizetődő.

A pókerlapokat használjuk harcokban is. A játékosok kijátszanak a kezükből egy-egy lapot, és értékeik alapján a jobb győz, de rengeteg extra változó játszik közre (a kijátszott lap képessége, felszerelés, egyéb pókerkátyák bónuszai, karakterek képességei). Ha nem játékos ellen harcol valaki, akkor a tőle jobbra ülő húz a “harci kártyák” közül, amik ugyanúgy pókerlapok képességekkel, és eldönti, hogy mit játszik ki a másik játékos ellen. Ha a harcot kezdeményező banditát támadott meg, 2 lap jár a harci kártyák közül, ha őrt 3, ha pedig a sheriffet, akkor 4.

Egy szó mint száz, a játék igen hangulatos, tényleg felidézi a vadnyugat hangulatát, és kb. 2 órára kellemes kikapcsolódást nyújt 2 vagy akár 6 játékos részére is. 

              

A  Vadnyugati legendák társasjátékot megveheted itt:  vadnyugati legendák

Webáruházunkban még találhatsz más western témájú játékokat is:Bang-tarsasjatekok