tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu   

személyes átvétel: 1066. Teréz krt 58. ( udvarban) Borháló üzlet

térképlink:    

legjobbtársasok-blog

Társasjátékajánló gyerekeknek

2020.06.13 09:10
Társasjátékajánló gyerekeknek

A  legjobb gyerek társasjátékok

Társasjátékot választani, vásárolni gyerekeknek nem is annyira egyszerű. Olyan játékot szeretnénk adni nekik, amivel többször is játszanak, nem unják meg egy-két alkalom után. Minden szülő rémálma, hogy a sok infó begyűjtése után mégis sikerül egy olyan terméket venni, ami aztán a polcon köt ki, vagy mehet a Jófogásra..Ezt elkerülendő, most ajánlunk pár igazán népszerű társasjátékot.

A gyerekeknek tervezett társasjátékok legfontosabb tulajdonsága, hogy izgalmas, szórakoztató játékélményt nyújtva fejlesztik a gyerekek különböző készségeit: a szövegértést, a türelmet, a logikát, a stratégiai gondolkodást, a térbeli látást, geometriai érzékelést, a megfigyelőképességet, memóriát, és a reflexeket is.

Először a kisebb gyerekeknek való játékok közül válogatunk:

Szabadtéren is játszható, a strapabíró fémdobozos, vízálló kártyákból álló Grabolo társasjátéksorozat. Kisvakond, Bogyó és Babóca kedvelő gyerekeknek is készült egy-egy verzió. A Grabolo társasjátékban a játékosoknak két dobókockával kell dobniuk, így határozva meg a megkeresendő kártya színét, valamint a rajta feltüntetett számot. Aki elsőként megtalálja és rácsap a kártyára,az meg is tarthatja, játékot pedig az nyeri meg végül, akinek sikerül megszereznie elsőként az előírt kártyaszámot.

Hasonlóan közkedvelt társasjátékcsalád a: Dobble. Ez a gyorsaság, és a felismerés játéka. Pörgős kis kártyajáték, többféle verzióval, Bogyó és Babóca itt is feltűnik, csakúgy mint Harry Potter, vagy a Jégvarázs főszereplői. 

A Dobble kártyajáték alapszabálya egyszerű: Adott 55 lap, kiválasztunk kettőt, lehelyezzük magunk elé. A kártyák 8 képet ábrázolnak, közülük csak egyetlen azonos képet láthatunk (más-más méretben, ez a trükk benne..). Ki találja meg először?

Szintén megfigyelős, pörgős logikai játéksorozat a: Cortex.   Különböző típusú feladatok találhatók a kártyalapokon, melyekre minél hamarabb kell rácsapni és a helyes választ megadni. A kártyákon 8 különböző feladattípus található melyek fejlesztik a logikát, térlátást, koordinációt és a tapintást is.

Kisiskolás korosztálynak remek választás az oktató, ismeretterjesztő , állatos kvízjáték:

A lenyűgöző állatvilág       

Utazd be a világot,és találkozz a legkülönbözőbb állatokkal. Ismerd meg őket, és válaszolj a rájuk vonatkozó kérdésekre! 200 állatfaj 7 kontinensen!

Egy mókás oroszlános, jópofa játék, a díjnyertes: Leo. A játékosok kooperatívan, együttműködve segítik Leo-t az oroszlánt eljutni a fodrászhoz, mert bizony elég nagy már a sörénye. Útközben mindig megáll valahol, kicsit csevegni..na ezen a ponton szükség lesz egy kis memóriára, hogy tovább haladhasson.

Két olyan játék következik, melyeknek alap változata a kicsit idősebb korosztálynak készültek, de aztán olyan népszerűek lettek, hogy mindkettőt kiadták "kids" illetve " junior" vezióban is.

Az első, a  Alias Junior , ami a bestseller Alias szókörülíró partijáték junior verziója. Pörgős, mókás kreatív beszédkészség fejlesztő játék.

A másik, a Concept gyerekváltozata: a Concept Kids-Állatok. Ez a játék Concept társasjáték kooperatív változata, amely akár 4 éves kortól játszható. Használd a játéktábla képeit, hogy családtagjaid a lehető legtöbb állatot kitalálhassák,és nyerjétek meg közösen a játékot!

Van egy nagyon egyedi, érdekes ajánlatunk is- rajzolni szerető, kreatív gyerekeknek készült az

Once upon a Castle társasjáték, melyben egy kastélyt kell rajzolni, de nem akárhogy..előbb dobni kell egy dobókockával, és a kockán található ábrák mutatják meg, mit rajzolhatunk.

Alig van olyan gyerek, akit ne érdekelne a dinók világa. Nekik is készült társasjáték, több is, de a legújabb, " legmenőbb" mostanában a: Draftosaurus.   Építs egy Dínóparkot , és csalogass be minél több látogatót! Népesítsd be a legkülönfélébb dínókkal, őslényekkel, de ügyelj a biztonságra, nehogy elszabaduljanak.
A Draftosaurus játékmenete nem bonyolult, a dinókat egyszerű draftolással (kiválasztás, válogatás) szerezzük meg és helyezünk el a parkunk különböző szegleteibe.

Maradjunk még a dínóknál, kisebb gyerekeknek ajánljuk a : Dinó mentőakció társasjátékot. Négy kis dínót kell megmenteni, biztonságba helyezni.

A fagyit minden gyerek szereti, és ha megkapják a Go-go gelato társasjátékot, azt is imádni fogják. Ez egy ügyességi, gyorsasági családi társas. A játékosoknak a felcsapott kártya alapján kell minél gyorsabban elrendezniük a tölcséreket és a gombócokat.

Egy kedves kis virágos, kertészes logikai játékgyűjtemény elsősorban óvodás korúaknak, az:        Okos kertész     

Egyszerre rejt egyfős fejtörőket és társasjátékot az óvodásoknak, akiknek a feladat kezdetben egyszerűnek tűnik, virágokat kell elhelyezni a virágágyásba úgy, hogy a színek és formák jól illeszkedjenek. Ugyanakkor komolyabb feladványokat iskolásoknak, és családi társasjátékokat is.