tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu   

személyes átvétel: 1066. Teréz krt 58. ( udvarban) Borháló üzlet

térképlink:    

legjobbtársasok-blog

Eldoradó legendája

2021.06.06 14:42
Eldoradó legendája

A Magyar társasjátékdíj 2021. fődíjasa: Az Eldoradó Legendája társasjáték bemutatása

A Magyar Társasjátékdíj 2021.-es fődíjazottja:

Reiner Knizia: Az Eldorádó legendája társasjáték

A szerző neve társasjátékberkekben már régóta ismert, a német nemzetiségű, egyébként polgári foglalkozására nézve pénzügyi, banki szakember jónéhány sikeres társasjátékot írt már szinte minden korosztálynak: az Axio, a My City, a Kolosszus aréna, a Beowulf, a Qin, a Yangtze a mai napig keresett játékok.

Az Eldoradó legendáját 2017.-ben írta, tervezte, azóta a játékot számos díjra jelölték:

A játék a dél-amerikai dzsungelek,indián bennszülöttek által épített rejtélyes városok, és az Indiana Jones filmek kincskeresős hangulatát idézi meg.

A mechanizmusát tekintve egy versengős, pakliépítős, a moduláris táblán lépegetős játék. A célunk, hogy a dzsungeleken, folyókon, szavannán, tavakon, kősivatagon átvezetve főhősünket elérjük az Aranyvárost. Minden résztvevő 1 vagy 2 kalandort irányít, attól függően, hogy hányan játszanak.

Kezdetben minden játékos ugyanazt a 8 kártyát kapja, majd minden körben 4 kártyát húzhatnak ezek mellé, amellyekkel a következő akciókat végezhetik:

- mozoghatnak a térképen

- más kártyákat vehetnek

- egyedi értékeket tartalmaznak, pl: új lapot húzhat fel.

A játékosnak két akcióra van lehetősége, mikor sorra kerül. Első: egy lépés, amihez fel kell használni egy kártyát vagy kártyákat. Megadott színű kártyát a megegyező színű terepen használhatja fel. Második lehetőség a kártyák eldobása, amiért cserébe új lapokat vásárolhat, amiket majd a későbbiekben használ fel. Fontos tudni, hogy egy kártyával csak egyféle akció végezhető, amivel már lépett a játékos azzal már nem vásárolhat. A játék moduláris táblán zajlik a nyolcszög formájú lapocskákat kell elhelyezni tetszés szerint, bárhogy elforgatva. Ezek a lapocskák ráadásul kétoldalasak, így bővítve a lehetőségeket. A szerző 7 térképmintát mellékelt a leírásban, de mindenki olyan pályát épít, amilyet csak akar. Ennek köszönhetően az újrajátszási lehetőségek száma szinte végtelen..

A játékot az nyeri,aki elsőként beér az aranyvárosba.Nincsenek játék közbeni győzelmi pontok, vagy egyéb értékelések, ez versengős játék, amelyben minden az időzítésen múlik. A kártyákkal kell variálnunk úgy, hogy a legkevesebb lépéssel érjünk be a hőn áhított Aranyvárosba.

Amiért nagyon ajánljuk ezt a társasjátékot:

- akár 8 éves gyerekekkel is játszható, mivel a játékszabályokat már ez a korosztály is simán megérti

- a visszajelzések alapján akár tetszőleges játékosszámmal is működik ( a kiadó ajánlása:2-4 fő)

- remek a hangulata, a játékelemek ábrzolásának köszönhetően

- újrajátszhatóság: a kétoldalú lapocskákkal variálva tetszőleges térképet alkothatunk.