tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu   

személyes átvétel: 1066. Teréz krt 58. ( udvarban) Borháló üzlet

térképlink:    

legjobbtársasok-blog

Takenoko

2021.06.02 14:17
Takenoko

A  Takenoko ( és Takenoko chibis kiegészítő)  társasjáték bemutatása

Amikor Antoine Bouza 2011.-ben szinte minden díjat bezsebelt a 7 Csoda társasjátékával, mindenki várta, mi lesz a következő dobása. Nem kellett túl sokat várni, mert hamarosan megjelent egy nagyon szép, esztétikus, hangulatos könnyed családi társasjáték a : Takenoko 

A játék alaptörténete: a kínai császár békülni szeretne a japán császárral, és jóindulata jeléül egy óriáspandát ajándékoz neki. A játék már ezen a ponton elnyerte a játékosok szimpátiáját, hiszen a panda a világ egyik legcukibb mackója, minden gyerek és felnőtt imádja. Pandás társas...ez csak nyerő lehet...

Hogy fokozzák a cukiságot, az alkotók nagyon odafigyeltek a játékelemkre, tartozékokra is, amik kifejezetten hangulatosra sikerültek, öröm velük játszani.

       

De hogyan is kell játszanunk? 

Adott tehát a pandamaci, amit etetnünk, gondoznunk  kell. Azt mindenki tudja, hogy egy panda étrendje nem túl változatos, hiszen csak egyetlen dolgot hajlandó megenni: a bambuszt.

Egy kis tó környékén kell tehát bambuszligetet létrehozni.Közvetelenül a tóparton jobban nőnek a bambuszok, viszont a távolabbi területekre csatornákkal kell eljuttatni az éltető vizet. A gond csak az,hogy miközben gondosan figyelve el vagyunk foglalva a növénytermesztéssel, a falánk kis pandánk meg " dézsmálja " a bambuszokat. A játékot az a játékos nyeri,aki a legtöbb bambuszt növeszti, a legjobban műveli a földet, miközben az óriáspandamaci étvágyát is kielégíti. A játéknak akkor van vége ha: 2 játékos esetén az egyik játékos teljesíti a kilencedik feladatkártyát, 3 játékos esetén a nyolcadikat, és végül 4 játékos esetén a hetedik feladatkártyát. Amikor ezeket valaki eléri, jön még egy utolsó kör a többi játékosnak, majd értékelés, aminek a végén a legtöbb győzelmi pontot elérő lesz a nyertes.

Játék menete:

A dobókockával dobunk, mikor ránk kerül a sor. A kockán ábrázolt bónuszok közül amelyiket dobtuk, aszerint cselekszünk. 

Napsütés- a soron következő játékos a két akciója mellé még plusz egyet végrehajthat

Eső- automatikusan nő a bambuszunk az egyik parcellán

Szél- két ugyanolyan akciót végezhet a játékos

Mennydörgés- a vihartól megijedő pandát bárhová áthelyezhetjük

Felhő- : Választhatunk a három fejlesztésjelző közül.

Kérdőjel: Bármelyik bónuszt választhatjuk az előző 5 közül. Nyilván ez a legjobb dobás...

Ha végrehajtottuk a kockadobásunk által generált bónuszokat, akkor választanunk kell 2 akciót az 5 lehetséges közül. 

Parcella: húzunk 3 parcellakártyát, melyekből egyet elhelyezünk

Öntözőcsatorna: a készletből elveszünk egy öntözőcsatornát, amit vagy elhelyezünk, vagy eltesszük későbbre.

Kertész:  A kertészt mozgathatjuk bármennyi távolságra lévő parcellára, de csak egyenesen. Ahol épp áll, ott nőnek a bambuszok.

Panda: A pandamacit mozgathatjuk, őt is csak egyenesen, ahol megáll, ott eszik a bambuszból

Feladat: a játékos az általa választott feladatpakliból a legfelső lapot magához veszi.

Cél teljesülése: amennyiben a játékos a saját körében egy feladatot teljesíteni tud, azt megteheti, ez nem számít akciónak, lépésnek.

Nagyjából ennyi a játék lényege. Egy igazán hangulatos családi társasjáték a Takenoko, amihez már kiegészítőt is kiadtak: Takenoko: Apróságok címmel, és amely új parcellakártyákat, célkártyákat, egy kis pandahölgy figurát, és kispandákat ad plusz elemként a játékhoz, hogy még cukibb legyen az egész.