tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu

stratégiai társasjátékok

A  stratégiai társasjátékok lényege, hogy a játékban hozott döntéseinket egy előre eltervezett terv alapján hozzuk meg, miközben a játékmenetet és játékostársainkat figyelve ezeken módosítunk, mert biztosan módosítanunk kell. Ettől játék a játék.

Az elemző gondolkodásra, előre tervezésre, problémamegoldásra, és olykor az improvizációs készségekre is szükségünk lesz, ha sikerrel szeretnénk járni. A stratégiai társasjátékok között találhatunk egyszerűbbeket, max. 45 perc játékidővel, a következő szint a  közepesen nehéz játékok, és végül az egész estés, több órás igazi " gamer" társasok a műfaj rajongóinak.

A kompetitív társasjátékokban játékostársasink ellen játszunk, versengő jelleggel. A sikerünket a többiek kárára érjük el, mi nyerünk, ők veszítenek. A konfrontatív játékokban a játékostársasinkat támadjuk közvetlenül, szemtől szembe...

Az utóbbi években azonban egy új kategória vált egyre népszerűbbé: a kooperatív (együttműködős) társasjátékok. A megfelelő stratégiára, gondolkodásra, tervezésre itt is szükségünk van, azonban nem egymás ellen küzdünk, hanem összefogva kell legyőznünk magát a játékot. Az együttműködés lehetővé teszi,hogy különböző korosztályok, pl. szülők a gyerekekkel játszanak, így ezek a játékok tulajdonképpen családi társasjátékok is egyben.