tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu

A Nyugati Királyság Várgrófjai társasjáték
A Nyugati Királyság Várgrófjai társasjáték
13 490 Ft

A Nyugati Királyság Várgrófjai társasjáték

játékbemutató video

A Nyugati Királyság trilógiája elérkezett a lezárásához .


A Várgrófok kerettörténete szerint a királyság meggyengült, az uralkodó a külhoni fenyegetésre már nem tűzzel, vassal, kereszttel válaszol, mint néhány évtizeddel ezelőtt, hanem megpróbálja az ország kincstárából, az ország földjéből megvásárolni a barbárok, az idegen vademberek hűségét és a békét. Ez vezet el egészen addig a pontig, amíg a kincstár végül teljesen kiürül, szinte talpalatnyi föld sem maradt hazafi kézen. Ekkor döntenek úgy a Várgrófok, akiknek szerepét magunkra fogjuk ölteni, hogy a király iránti hűségnél fontosabbá válik a haza iránti hűség, és ideje kezükbe, kezünkbe venni az ország jövőjének sorsát.

A játék rendkívül változatos és variáns, az összetettségét nem a nehezen tanulható szabályok, hanem a megszámlálhatatlan sok választási lehetőség fogja adni.


                 

                     

Korosztály
12 éves kortól
játékosok száma
1-4 fő
játékidő
45-90 perc
nehézségi szint
közepes
személyes átvétel
Nyugatinál
szállítási idő
2-4 munkanap
Gyártó, Kiadó
Garphill Games
13 490 Ft
Részletek

A teljes igénye nélkül, a legfőbb mechanizmusok, amiket a játék használ:

a pakliépítés (deck building), munkáslehelyezés (worker placement), nyersanyag beosztás (resource management), valamelyest a szettgyűjtés (set collection), de ami a legizgalmasabb, és korábban még nem volt a Nyugati Királyságban, az a tárcsa (rondel). A játéktábla ugyanis, akárcsak korábban, akcióhelyekkel van teli, ahová a munkásainkat pakolgatjuk, viszont a trilógia előző két részével ellentétben ezek között a helyek között a várgrófunk (aki valójában egy speciális munkás) fog haladni, és mindig csak előre felé léphet, vissza nem, így fog a vár körül, annak környékén körkörösen haladni. A "sima" munkásaink pedig udvaroncok, akiket a várba juttathatunk

Adatok
játékmechanizmus, tematika
Városépítő, Középkori,Városépítő, Középkori,Draftolás
Cikkszám
GGVWK