tel: +36306489323      e-mail: info@legjobbtarsasok.hu   

személyes átvétel: 1066. Teréz krt 58. ( udvarban) Borháló üzlet

térképlink:    

Holtak tele-válaszúton társasjáték

Holtak tele-válaszúton társasjáték
Holtak tele-válaszúton társasjáték
Holtak tele-válaszúton társasjáték
Holtak tele-válaszúton társasjáték
játékbemutató video

A Holtak tele társasjátékban a játékosok mindegyike egy-egy túlélő-csapatot irányít, akik kolóniába verődve próbálják túlélni a telet. Ehhez be kell gyűjteniük a környéken található készleteket, és minden körben túl kell élniük a különböző krízishelyzeteket. A kolónia fenntartása érdekében szükség van az együttműködésre, de mindenkinek saját céljai is vannak, ezek összeegyeztetése pedig nem egyszerű feladat.


                                                                                                                                    

Korosztály
14 éves kortól
játékosok száma
2-5 fő
játékidő
60-120 perc
nehézségi szint
összetett
Rendelés átvételi lehetőségek
Személyes átvétel, GLS, Foxpost, Packeta
Gyártó, Kiadó
Plaid Hat Games
15 390 Ft
Részletek

A játék menete:

Minden játékos két túlélővel kezd, de játék közben a különböző külső helyszíneken lehetőség van újabb túlélők csatlakozására. Mindenki kap két titkos küldetést, egy kolónia lakót és egy árulót. Annak megfelelően, hogy a szerepkörök kiosztásánál áruló vagy kolónia lakó szerepkör jutott neki, kiválasztja a megfelelőt. Ezt kell teljesítenie, hogy megnyerje a játékot.

Természetesen közben a fő küldetést is teljesíteni kell a játékosoknak összedolgozva.

Mindenki egy kezdő készlet tárgyal indul, de a helyszínek átkutatásával szintén szerezhető újabb és erősebb tárgyak egész sora. Minden helyszínnél fel van tüntetve, hogy melyféle tárgy, milyen gyakorisággal fordul elő az adott helyen.

A játékosoknak közben figyelniük kell arra is, hogy a kolónia körül minden rendben legyen. A zombik ott ólálkodnak, és nem törhetnek át a barikádon, különben megölik a bent lévő túlélőket. Elég élelem is kell, a felgyülemlett hulladékot is ki kell üríteni, különben a morál csökken. A morál csökkenése pedig olyan, amit senki sem akar. Általában.

A karakterek két dolgot csinálhatnak, amihez kockadobásra lesz szükség. Átkutathatnak helyszíneket vagy harcolhatnak a zombikkal. Ehhez a karakterlapokon feltüntetett célszámok fölé kell dobniuk.

A játékosok mozoghatnak a helyszínek között, de ekkor dobni kell a sebződés kockával, és így az út közben megharaphatják őket vagy egyszerűen sebeket, vagy fagyási sebeket szerezhetnek. Valamint a kidobott sikereken felül is kutathatnak egy adott helyszínen, amivel zajt keltenek, és nagyobb lesz az esélye, hogy zombikat vonzanak az adott helyszínre.

A játékosok egyike (körforgás szerűen) húz a crossroads kártyák közül, ami egy eseményt szimbolizál a kolónia életében és általában egy bizonyos személyhez vagy helyzet meglétéhez kötött, hogy meg fog-e történni. Ha megtörténik, a játékosnak választania kell a két opció közül, mielőtt tovább folytatná a körét.

A játékosok minden körben szavazhatnak is, hogy száműzzék az egyik játékost, mert úgy gondolják, hogy áruló és a kolónia érdekei ellen dolgozik. Ilyenkor az illető húz egyet a száműzetés/küldetés lapok közül és a szerepkörének megfelelő rész alapján módosul a küldetése.

Hogyan lehet nyerni ?

A játékot akkor nyerik meg a túlélők, ha teljesítik a fő küldetést. Viszont, minden egyes játékos külön-külön is nyerhet, ha a titkos küldetését teljesített. Amennyiben ez az áruló, akkor ő nyerte meg a játékot.

Adatok
játékmechanizmus, tematika
Horror, Következtető, Zombi, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Kockadobás, Kooperatív,
Cikkszám
ASM34560
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!